Informace k táboru s Američany

Jelikož se nepodařilo do všech rodin spolehlivě doručit informace o táboru, uvádíme zde celé znění průvodního dopisu:

v Poličce, 7. července 2015

Milé děti, vážení rodiče,

dostali jsme Vaši přihlášku a těšíme se na setkání v Táboře s Američany. Dovolte, abychom Vám připomněli několik základních informací: Tábor bude probíhat od pondělka 20. července do pátku 24. července.

Program začne každé ráno v 9 hodin v evangelickém kostele. (Najdete jej na nábřeží Svobody vedle Masarykovy školy.) Prosíme, pamatujte na to, že budeme začínat přesně. Doporučujeme tedy, aby tu děti byly vždy v 8:50, kostel se otevírá už v 8.30.

Končit budeme po společném obědě ve školní jídelně v Liboháji (mezi 13:30 a 14 hod.). Prosíme, domluvte se se svými dětmi, zda půjdou domů samotné, nebo si je vyzvednete u jídelny.

Stejně jako v předchozích letech, připravuje program skupinka amerických evangelíků z Oklahomy a skupina českých dobrovolníků. Program bude rozmanitý a umožní, aby se děti zábavnou formou co nejvíce setkávaly s běžnou konverzační angličtinou. Zahájíme vždy společným začátkem v evangelickém kostele. Poté se děti ve skupinkách rozejdou k jednotlivým stanovištím, kde pro ně budou připraveny další aktivity. Některá z těchto stanovišť budou v kostele a na zahradě kolem něj (bude-li dobré počasí), další v učebnách a tělocvičně Masarykovy školy, které nám ochotně zapůjčilo její vedení. Můžete tedy počítat s tím, že v případě deště děti nebudou běhat po venku.

Co s sebou?

Především dobrou mysl. Nezapomeňte přijít ve sportovním oblečení a obuvi. Do tělocvičny Masarykovy školy se budeme muset zouvat – doporučuji Vám tedy přezůvky do tělocvičny (jinak budou děti v tělocvičně bosy). Buď si s sebou přineste svačinu, nebo si můžete v kostele koupit pečivo. Zajišťujeme také nápoje – zdarma čaj, minerálky ke koupi. V kostele bude vyvěšen jídelníček obědů s vyznačenými alergeny.

Určitě si s sebou přineste propisku a obyčejnou tužku.

Výlety

Máme ještě jednu nabídku, která by mohla zaujmout Vás, dospělé. Mimo rámec tábora plánujeme výlety, při nichž chceme svým americkým přátelům ukázat okolí Poličky. Na výlety pojedeme:

                        v pondělí 20.7. odpoledne – skanzen lidových staveb Veselý kopec u Hlinska

ve čtvrtek 23.7. odpoledne – hrad Pernštejn

v sobotu 25.7. celý den – Loštice a Olomouc

Podrobný program výletů si můžete přečíst a přihlásit se na ně můžete počínaje nedělí 19.7. v hale kostela. Tato nabídka není nijak omezena – můžete o ní říci i svým přátelům a známým, kteří děti na tábor nepřihlásili. Počítejte však, prosíme, s tím, že chce-li s námi jet člověk mladší 18 let, musí jej doprovázet dospělý. Příspěvek na autobus při odpoledním výletu je 50,- Kč; při sobotním výletu 100,- Kč. Vstupné a další výdaje hradí samozřejmě každý sám.

Doufáme, že stejně jako v předchozích letech, si při táboře děti užijí spoustu legrace a zdokonalí se v angličtině. Těšíme se brzy na viděnou.

                                                                                             Mgr. Jiří Tengler         

                                                                                             evangelický farář