Říjen 2016

Lži na nejvyšším místě

  • 1. Královská 22

Sestry a bratři, původně jsem na dnešek zamýšlel připravit poklidné, rozjímavé kázání nad úryvkem z Janova evangelia. Takové pohlazení po duši, založené na slovech o životě a přijetí do Boží péče. Chtěl jsem povědět něco mírumilovného. Chtěl jsem mluvit ku potěše srdce a zasít do vašich duší pokoj. Pak mne ale polekala bilance z posledních dnů. Schválně se vraťte v mysli o týden zpátky a projděte si v duchu sedm uplynulých dnů. Jaké zprávy k vám pronikaly? Byly to zprávy o pokoji, nebo to byly správy spíše neklidné a zneklidňující?

O Jeronýmovi Pražském v muzeu

Letos uplynulo 600 let od mučednické smrti Husova přítele Jeronýma Pražského. O této zajímavé osobnosti, velkém evropském vzdělanci, vášnivém debatérovi a vytrvalém cestovateli promluví poličský farář Jiří Tengler v Centru Bohuslava Martinů v pondělí 14. listopadu od 17.30. Srdečně zveme.

Večerní biblická hodina

Pro zájemce o četbu a výklad Písma svatého, kteří se ve všední den odpoledne nedostanou do kostela na běžnou biblickou hodinu, chceme nově vyzkoušet večerní setkání. Jednou měsíčně  se společně začteme do vybraného biblického oddílu a budeme o něm společně rozmlouvat. Všichni jsou zváni.

Stránky