Březen 2024

Sborový dopis 2024/1

I překují své meče na radlice, svá kopí na vinařské nože. Pronárod nepozdvihne meč proti pronárodu, nebudou se již cvičit v boji.     (Izajáš 2,4)

Co nás otravuje?

  • Numeri 21,4-9

Hlavním problémem v dnešním příběhu je bezpochyby jed. Kdyby nebylo jedu, celá zápletka by se prostě neuskutečnila. Zde není o čem diskutovat. Nicméně lze hloubat, ubírat se v myšlenkách oklikami a ptát se, odkud ten jed vlastně pochází. Odkud se vzal? Rychlá odpověď zní: jed se do lidí dostal skrze hadí uštknutí. Opravdu? Opravdu jsou původcem jedu hadi?

Co Bohu nevoní?

  • Amos 5,21-24

Mám rád bohoslužby a rád chodím do kostela. Dokonce rád chodím do kostelů a modliteben jiných církví, abych uviděl, jak vypadají jejich slavnostní shromáždění. Mám rád bohoslužby, protože jsou jedinečnou skládankou složenou z hudby, slov a ticha. My zde rozličnými způsoby vyjadřujeme svou tíseň, svou naději, svoji radost. Hledáme ten nejlepší, nejpřiléhavější jazyk, jak mluvit o Bohu a o sobě a o našem světě.  Také hledáme správné výrazivo pro svoje tělo: kdy vstát, kdy se sklonit, kdy vykročit a jít ke stolu, kdy zaměstnat ruce a podat je k pozdravu či sáhnout do peněženky.

TÁBOR S AMERIČANY - přihlašování

Letošní tábor s Američany proběhne ve dnech 15.-19. července a bude probíhat obvyklou formou.

Cena za první dítě z rodiny je 1200 Kč, za druhé 1000 Kč, za třetí dítě (a další sourozence) je 800 Kč.

Přihlašování bude spuštění v nejbližších dnech zde: https://policka.evangnet.cz/tabor/

Kapacita tábora je 100 dětí, nemusíte mít obavy, že se na někoho nedostane.