Opravujeme okna v kostele!

OPRAVUJEME OKNA V KOSTELE!

Nejeden návštěvník evangelického kostela v Poličce se podivil, jak jeho vnitřek světlý. Žádný div, když naši předchůdci vystavěli chrám podle moderního projektu bohatého na okna. Dohromady lze napočítat téměř 190 okenních křídel.

Jaký je stav?

V minulých letech bylo důkladně opraveno 120 křídel, nyní zbývá dokončit vrchní, nejhůře dostupnou část. Okna jsou původní z roku 1937, barva je místy silně oprýskaná, dřevěné rámy jsou narušené, tmel vypadaný.

Co nás čeká?

Vnitřní okna (22 křídel) budou nově zasklena a rámy dostanou nový nátěr. Vnější okna (38 křídel) budou zbavena zbytků starého nátěru, zpevněna, přetmelena a rámy dostanou celkový nový nátěr.

Kolik to bude stát?

Předpokládaná cena je 180 000 Kč.

Odkud vezmeme peníze?

Větší část peněz musíme vybrat mezi sebou. O dotace jsme požádali město Poličku a okolní obce, v níž žijí členové sboru. O dar 30 000 Kč budeme žádat také Jeronýmovu jednotu, která pomáhá financovat církevní stavby.

Jak můžu přispět já?

Za poličský evangelický kostel jsme zodpovědní my, českobratrští evangelíci a evangeličky v Poličce a okolí. Spoluúčast na této odpovědnosti lze vyjádřit peněžním darem, ­­­zapojit se do dlouhodobé sborové sbírky a

- peníze předat v kostele po bohoslužbách

- peníze předat po předchozí domluvě na faře nebo doma při návštěvě faráře

- peníze poslat na účet našeho sboru 2900332253 / 2010.

(Buď použijte variabilní symbol 88888 a do zprávy pro příjemce uveďte  své jméno, nebo si zavolejte či napište o vlastní variabilní symbol.)

Na všechny dary bude vypsáno potvrzení, které lze uplatnit při snížení základu pro výpočet daně. 

Dá-li Pán Bůh, budeme se i s vaší pomocí na podzim těšit z opravených oken.

Za staršovstvo sboru                     Jiří Tengler, farář (telefon 776 897 889)