Únor 2019

Tábor s Američany

Evangelický sbor v Poličce pořádá ve dnech 15. - 19. července 14. příměstský „Tábor s Američany“. Ze spřátelené církve v USA přicestuje tým dobrovolníků, kteří denně od 9 do 14 hodin povedou v angličtině program pro děti. Pomáhat jim budou spolupracovníci z Poličky a okolí. Kapacita tábora je 100 dětí ve věku 7 až 16 let. Přihlášky je možno vyzvednout a odevzdat v informačním centru na náměstí.

Spravedlnost, milosrdenství a chození s Bohem

  • Micheáš 6,6-8

            Milí přátelé, co povědět z kazatelny při ekumenickém shromáždění, aby se to týkalo všech posluchačů Jsou věci, které jsou u každého člověka jinačí, jsou věci, které jsou u všech stejné. Společné. Sáhnu proto po slovech proroka Micheáše, která se obracejí na všechny lidi bez rozdílu. Či přesněji řečeno – na každého jednotlivce. Člověče, bylo ti oznámeno, co je dobré a co od tebe Hospodin žádá: jen to, abys zachovával právo, milovat milosrdenství a pokorně chodil se svým Bohem. (8)

Voda života

  • Jan 4,5-14

Dnes jsem si sem pro vás do kostela přinesl náramnou lahůdku. Zde v termosce mám velice vzácný nápoj – chcete někdo ochutnat? Co mu říkáte? Že je to jen obyčejná voda? No a dokážete si snad představit nějaký vzácnější nápoj? Jen si to pěkně urovnejte v hlavě, co jste dnes už všechno stihlo s vodou provést: ráno jste vstali, šli jste na záchod a tam jste po sobě spláchnuli. Pak jste se myli, snídali, čistili si zuby. Copak byste to vše zvládli bez vody? Pak jste jeli sem do kostela – ani auto by bez vody nejezdilo.

Nedělka

Nedělní škola

neděle

vedení

úloha

24.2.

A. Dusová

25

3.3.

J. Andrlová